Yeni koronavirüs kısıtlamaları mı geliyor?

Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısının ardından yeni koronavirüs kısıtlamalarının yürürlüğe girebileceği belirtiliyor.

Bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısının ardından yeni koronavirüs kısıtlamalarının yürürlüğe girebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek kabine toplantısında, koronavirüs salgınıyla mücadele, en temel gündem maddesi olacak.

İki hafta önce yürürlüğe sokulan yeni kısıtlama kararlarına rağmen vaka ve ölüm sayılarında yükseliş devam etti. Bunun üzerine, kabinenin yeni yasaklar üzerinde görüşeceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamada tedbirlere ilişkin "Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Hürriyet gazetesi, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yeni tedbir önerilerinde bulunduğunu belirtti. Gazetenin haberinde yer alan ve Bilim Kurulu'na dayandırılan tedbir önerileri şu şekilde:

- İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

- Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağına hafta içi günler de dahil edilebilir.

- Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

- Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması da planlanıyor.

- Yine salgının seyrine bağlı olarak kalabalık oluşmasının önlenmesi amacıyla bazı mekanlara sınırlama getirilebileceği de belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Türkiye'de koronavirüs: 190 ölüm, 30 bin 110 yeni vaka
Türkiye'de koronavirüs: 29 bin 281 vaka, 185 vefat
Erdoğan: Yeni koronavirüs tedbirleri geliyor

Haberler Haberleri