30 ilde 'IŞİD' operasyonu: 147 gözaltı

30 ilde 'IŞİD' operasyonu: 147 gözaltı

Türkiye'de 30 farklı ilde 'IŞİD mensubu' oldukları öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 147 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'nin 30 farklı ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 'IŞİD mensubu' oldukları öne sürülen 147 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman, Antalya, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İstanbul, Giresun, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova ve Yozgat’ta düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan kişiler emniyet müdürlüklerine götürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin açıklamasında "Haklarında geçmiş dönemde DEAŞ terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri, çatışma bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne finans sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz, örgütsel döküman ve dijital materyalle el konuldu." ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya, 1 Haziran 2023-25 Mart 2024 tarihleri arasında "IŞİD mensubu oldukları" ileri sürülen kişilere yönelik toplam 1329 operasyon düzenlendiğini ve 2 bin 919 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Yerlikaya, gözaltına alınan kişilerden 692'sinin tutuklandığını, 531'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve 187 kişinin işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

Söz konusu rakamlara göre, gözaltına alınanlar 2 bin 919 kişiden 1509'u hakkında ise bir işlem yapılmadı.

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum