7 Ekim'den bu yana 420 İsrail askeri öldü

7 Ekim'den bu yana 420 İsrail askeri öldü

7 Ekim'de Filistinli gruplar tarafından başlatılan Aksa Tufanı Harekatı'nda şimdiye dek 420 İsrail askerinin öldüğü açıklandı.

Gazze Şeridi'nde çatışmalar devam ederken İsrail ordusu da yeni kayıplar açıklamayı sürdürüyor.

İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda verdiği kayıplara ek olarak, 7 Ekim'de başlayan saldırılarda ölen askerlerin kimliklerini de süreç içerisinde açıklıyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamalara göre, 7 Ekim'deki saldırıların başlangıcından bu yana Filistinli gruplarca öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 420'ye yükseldi. Ordunun kayıtlarında, 420 askerin "kimliklerinin açıklanmasına izin verilenler" olduğu belirtildi.

Askerlerin 93'ü Gazze içerisindeki çatışmalarda, 327'si ise Filistinli grupların 7 Ekim'de başlattıkları saldırı kapsamında öldürüldü. 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla asker de yaralandı.

Ölü sayısının gerçekte daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Filistinli grupların onlarca İsrail askerini canlı olarak yakaladığı ve Gazze'de tuttuğu biliniyor. Bunların yanı sıra birçok İsrail askerinin cesedinin de Filistinli gruplarca tutulduğu belirtiliyor. Bu rehineler ve cesetler İsrail ile yapılacak esir takaslarında kullanılmak isteniyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.