AB ülkeleri artık Rusya'dan kömür ithal edemeyecek

AB ülkeleri artık Rusya'dan kömür ithal edemeyecek

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'yı işgal etmesi sebebiyle Rusya'dan kömür ithalatına yönelik yasaklama kararının bugün yürürlüğe koyulduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği kaynakları tarafından yapılan açıklamada "10 Ağustos, Rusya'dan kömür ithalatı için tanınan sınırlandırılmış hakkın sonu. Rusya'dan söz konusu kömür ithalatına daha fazla serbestlik tanınmayacak." ifadesini kullandı.

AB ülkeleri nisan ayında Rusya'ya yaptırım paketini kabul etmişti. Yaptırım paketinin içerisinde Rusya'dan kömür ithalatı meselesi de bulunuyordu.

Sözcü ayrıca kömür ithalatı yasağının Rusya'ya ağır sonuçlar getireceğini ve Moskova'nın Avrupa'ya kömür tedariki gelirinde bir yılda 8 milyar dolar değerinde bir kayıp yaşayacağını söyledi.

Avrupa Birliği Rusya'nın en büyük kömür tedarikçisi konumundaydı.

AB ülkeleri ise toplam kömür ithalatının yüzde 45'ini Rusya'dan sağlarken Almanya, Polonya ve Hollanda, Rusya'dan kömür alımının başat ülkelerindendi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.