ABD cihat yanlısı gruplara karşı 30 Afrika ülkesine askeri eğitim veriyor

ABD cihat yanlısı gruplara karşı 30 Afrika ülkesine askeri eğitim veriyor

ABD ve Avrupalı uzmanların liderliğinde, Flintlock 2023 adlı askeri eğitim, 1-15 Mart tarihleri arasında 30 Afrika ülkesinden bin 300 katılımcıyla Gana ve Fildişi Sahili'nde gerçekleşecek.

(Fotoğraf: Zayid Ballesteros)

Amerika Birleşik Devletleri, Batı Afrika'da yayılan cihat yanlısı gruplara karşı Afrika ülkelerinden askerlere eğitim vermeye başladı.

ABD, her yıl yapılan "terörle mücadele eğitim tatbikatı"nı çarşamba günü Gana'da başlattı. Afrika uyruklu askerlere verilecek eğitimle birlikte, Gine Körfezi'ne doğru yayılabileceği değerlendirilen cihat yanlısı gruplara karşı sınır hattındaki güvenlik durumunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

Avrupa ülkeleri ve ABD'den uzmanlar, Gana'nın kuzeyindeki Daboya kentindeki bir askeri üste başlatılan Flintlock adlı askeri eğitim tatbikatında Afrika kıtasından askerlere ilk yardım ve atış talimleri konusunda eğitim verecek.

Bölgenin konumu:

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamada Flintlock eğitim tatbikatıyla, Afrika'daki ortak ülkelerin ordularında görevli askerlerin "terörle mücadele, sınır ötesi iş birliği ve güvenlik sağlamadaki" yeteneklerinin geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Çeşitli Afrika ülkelerindeki askerlere verilen eğitim tatbikatı, cihat yanlısı grupların Batı Afrika'da etkinliğini genişlettiği dönemde geldi.

Batı Afrika'da darbeyle başa gelen cunta yönetimlerinin Fransa ile arasını bozması ve Rus Wagner ile anlaşmalar yapması, cihat yanlısı grupların bazı ülkelerde ilerleme kaydetmesini sağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.