ABD: Hamas'ın 3 numaralı ismi Mervan İsa İsrail saldırısında öldü

ABD: Hamas'ın 3 numaralı ismi Mervan İsa İsrail saldırısında öldü

Hamas'ın üst düzey isimlerinden Mervan İsa'nın İsrail tarafından hedef alındığı geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail'in bu hafta başında Gazze’de düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi Mervan İsa’nın öldürüldüğü haberlerini doğrulayan ilk hükümet yetkilisi oldu.

Sullivan bir basın brifinginde, "Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas'ın tünel ağının derinliklerinde saklanıyorlar ve adalet onlar için de gelecek. Bunu sağlamaya yardımcı oluyoruz.” dedi.

Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bugün erken saatlerde yaptıkları telefon görüşmesinde İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ele aldıklarını ve Netanyahu'nun "İsrail'in uzun vadeli güvenliğini sağlama konusundaki derin kararlılığını vurguladığını ve İsrail'in Holokost'tan bu yana Yahudi halkına yönelik en büyük katliamın failleri olan Hamas'ın peşinden gitmeye hakkı olduğunu [yeniden] teyit ettiğini" söyledi.

Mervan İsa, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deyf ve Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya el Sinvar ile birlikte İsrail'in en çok arananlar listesinin başında yer alıyor ve bu kişilerin 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlenen ve Gazze savaşını tetikleyen saldırının planlayıcısı olduklarına inanılıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği hedef gözetmeyen saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 30.000 Filistinli hayatını kaybetti.

ABD zaman zaman İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirse de sağladığı askeri ve diplomatik destekle İsrail'in arkasında durmaya devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum