ABD Husileri "terör örgütü" ilan etti

ABD Husileri "terör örgütü" ilan etti

ABD Yemen'de faaliyet gösteren Husileri "terör örgütü" ilan ettiğini açıkladı.

ABD Yemen'de faaliyet gösteren ve başta başkent olmak üzere birçok bölgeyi kontrol altında tutan İran destekli Husileri (Ensarullah Hareketi) terör örgütü olarak ilan etti.

Söz konusu karar Husilerin Kızıldeniz'deki askeri ve ticari gemilere düzenlediği saldırıların ardından geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada "terör eylemi" olarak nitelediği bu saldırıların "ABD personelini, sivil denizcileri ve ABD'nin ortaklarını tehdit ettiğini, küresel ticareti ve seyrüsefer özgürlüğünü tehdit ettiğini." belirtti.

Sullivan kararı "Husilerin finansmanını engellemek, finansal piyasalara erişimlerini daha da kısıtlamak ve Husileri eylemlerinden sorumlu tutmak için önemli bir araç" olarak nitelendirdi.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, "Husiler Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarını durdurursa, ABD bu kararı derhal yeniden değerlendirecektir." ifadelerini kullandı.

Karar 30 gün içinde yürürlüğe girecek.

Husiler, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump dönemininin sonlarında, 2021 yılının Ocak ayında 'terör örgütü' ilan edilmişti. Grup, Joe Biden döneminin başlamasıyla 2021 Şubat ayı ortalarında bu listeden çıkarılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.