ABD Irak'a hava saldırısı düzenledi

ABD Irak'a hava saldırısı düzenledi

ABD savaş uçakları Irak'ta hava saldırıları düzenledi, düzenlenen saldırılara Bağdat hükümeti tepki gösterdi.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ABD askeri güçleri gece saatlerinde Irak'ta hava saldırıları düzenledi.

Bağdat'ın güneyindeki bölgelere düzenlenen saldırılarda İran bağlantılı milis grup Ketaib Hizbullah'ın hedef alındığı kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıların Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine ve grupların bölgedeki ABD güçlerine karşı gerçekleştirdiği saldırılara yanıt olarak düzenlendiğini söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael Erik Kurilla saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu saldırılar Irak ve Suriye'de koalisyon güçlerine yönelik saldırılardan doğrudan sorumlu olan unsurları sorumlu tutmayı ve saldırılara devam etme kabiliyetlerini azaltmayı amaçlamaktadır." dedi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırıda Bağdat hükümeti güçlerine mensup bir asker ölürken 18 kişi de yaralandı.

Bağdat hükümeti Başbakanlık Ofisi ABD'nin düzenlediği saldırıyı kınadı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum