ABD: İsrail Refah'ı işgal ederse silah sevkiyatı duracak

ABD: İsrail Refah'ı işgal ederse silah sevkiyatı duracak

ABD yönetimi, İsrail'in Refah kentini işgal etmesi halinde silah sevkiyatlarını durduracaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki Refah'a geniş çaplı bir saldırı başlatması halinde İsrail'e saldırı amaçlı silah transferini askıya alacağını söyledi.

Biden, CNN'den Erin Burnett'e verdiği röportajda "Refah'a girerlerse, şehirlerle başa çıkmak için tarihsel olarak kullanılan silahları tedarik etmeyeceğimi açıkça belirttim." dedi.

Biden ayrıca ABD silah sistemlerinin Gazze'de sivilleri öldürdüğünü açıkça kabul ederek, bu silah sistemlerini tedarik etmeye devam etmenin yanlış olduğunu ifade etti.

Biden, "Gazze'de siviller bu bombaların ve nüfus merkezlerini hedef alan diğer yöntemlerin bir sonucu olarak öldürüldü." dedi.

Ancak Biden, "İsrail'in kendini savunmasına yönelik" silahların tedarikinin süreceğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in Demir Kubbe sistemi açısından ve son zamanlarda Orta Doğu'dan gelen saldırılara yanıt verme kabiliyeti açısından güvende olduğundan emin olmaya devam edeceğiz."

Biden'a ve Demokratlara, ABD'nin İsrail'e desteği sebebiyle seçmenler arasında tepki artıyordu.

Pazartesi günü İsrail Refah'a saldırı başlatmış ve sınır kapısının kontrolünü ele geçirmişti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Refah'a saldırı planlarından duyduğu endişe nedeniyle İsrail'e bomba sevkiyatını erteleme kararı aldığını açıklamıştı.

Aynı gün ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Beyaz Saray'ın Refah saldırısıyla ilgili endişeler nedeniyle İsrail'e yeni silah paketlerini gözden geçirdiğini belirtmişti.

Biden ise İsrail'in Refah'a yönelik mevcut saldırısının, silah sevkiyatı konusundaki kırmızı çizgisini aşacak türden geniş çaplı bir saldırı olmadığını söyleyerek "Nüfus merkezlerine girmediler. Yaptıkları şey tam sınırda. Netanyahu'ya ve savaş kabinesine açıkça ifade ettim: Eğer gerçekten bu nüfus merkezlerine saldırırlarsa bizim desteğimizi alamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum