ABD: İsrail'e karşı açılan soykırım davası haksız

ABD: İsrail'e karşı açılan soykırım davası haksız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e karşı açılan soykırım davasını "haksız" olarak nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik soykırım suçlamasının "haksız" olduğuna inandığını söyledi.

Blinken bu açıklamayı Tel Aviv'de İsrailli liderlerle yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen bir basın toplantısında yaptı.

Blinken Filistinlilerin koşullar elverir elvermez evlerine dönebilmeleri gerektiğini ifade ederken ve Birleşmiş Milletler'in Gazze'de bir değerlendirme misyonu yürütmesine ilişkin bir plan üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtti.

Blinken, ABD'nin Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini savunan her türlü öneriyi reddettiğini söyledi ve Filistin otoritesinin kendini reforme etme sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Blinken'ın, Güney Afrika tarafından Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan davayı da "haksız" olarak niteledi.

Bakan Blinken Gazze'deki sivillerin yaşadığı kaybın çok yüksek olduğunu söylese de davanın haksız olduğunu iddia etti.

ABD, İsrail'in Gazze'deki katliamına destek olan ülkelerin başında geliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.