ABD: İsrail'in güvenliğine yönelik Amerikan desteği sarsılmazdır

ABD: İsrail'in güvenliğine yönelik Amerikan desteği sarsılmazdır

İsrail 7 Ekim’de “Hamas’ı yok etmek” için Gazze Şeridi’ne yönelik operasyon başlatmış ancak saldırılarda 20 bine yakın sivil hayatını kaybetmişti

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından İsrail Savunma Bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının bir sonraki aşamasına kademeli olarak geçeceğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bölge halkının planlanan en kısa süre içinde Gazze’nin kuzeyine dönebileceğini öne sürdü.

Ne Austin ne de Gallant, Austin'in deyimiyle "daha hassas" operasyonlara geçiş için bir zaman çizelgesi vermedi.

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayanların çoğu İsrail’in amansız bombardımanları nedeniyle güney bölgelere kaçmak zorunda kalmıştı.

Ancak İsrail güçlerinin güney bölgelerinde de durmak bilmeyen ve hedef gözetmeyen hava saldırıları çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Gallant, "Görevimizi başardığımız her bölgede kademeli olarak bir sonraki aşamaya geçebilecek ve yerel nüfusu geri getirmek için çalışmaya başlayabileceğiz" dedi. "Bu da güneyden ziyade kuzeyde belki daha çabuk sonuç alınabileceği anlamına geliyor."

İsrail 7 Ekim’de  “Hamas’ı yok etmek” için Gazze Şeridi’ne yönelik operasyon başlatmış ancak saldırılarda siviller hedef alınmıştı.

İsrail’in halen sivilleri hedef almaya devam ettiği Gazze’de 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 20.000 kişi hayatını kaybetti. Binlerce kişinin de İsrail bombardımanları nedeniyle yerle bir olan binaların enkazı altında olduğu tahmin ediliyor.

ABD İsrail'e silah ve diplomatik destek sağlayıp ateşkes çağrılarına direnirken, son zamanlarda Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine karşı tonunu sertleştirdi.

"İsrail'e desteğimiz sarsılmaz"

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in "ayrım gözetmeyen" bombardıman nedeniyle uluslararası desteği kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söylemişti.

Austin ise Pazartesi günü yaptığı açıklamada güvence verdi: "İsrail'in güvenliğine yönelik Amerikan desteği sarsılmazdır. İsrail yalnız değildir."

Bir dizi ABD'li yetkili İsrail'in stratejisini Hamas liderliğine yönelik istihbarat odaklı saldırılara odaklaması çağrısında bulundu.

"Bu operasyonun sona erdiği anlamına gelmiyor. Bu bazen daha hassas olduğunuz, belirli bir hedef kümesine daha fazla odaklandığınız anlamına gelir." dedi Austin.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye atılan binlerce ton bombanın askeri açıdan "uygun hedeflere" yönelik kullanıldığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.