ABD Kızıldeniz'e donanma gücü konuşlandırmayı planlıyor

ABD Kızıldeniz'e donanma gücü konuşlandırmayı planlıyor

ABD'nin Husilerin saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz'de bir donanma gücü konuşlandırmayı değerlendirdiği belirtiliyor.

Husilerin Kızıldeniz’in güneyinde üç ticari gemiyi füzelerle hedef almasının ardından ABD ordusunun karşılık verip vermeyeceği sorusu gündeme geldi.

Husiler, Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaların ardından, Babülmendep Boğazı’na doğru seyir halinde olan gemilere yönelik saldırıları belirgin bir biçimde artırdı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, ABD Donanması, Yemen’de Husiler’in kontrolündeki bölgeden bu gemileri hedef alacak olan insansız hava araçlarını düşürerek etkisiz hale getirdi.

ABD şimdiye kadar bu saldırılara, İran destekli grupların Amerikan askerlerinin bulunduğu üslere roket füze ve insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediği Irak ve Suriye’dekinin aksine, ciddi düzeyde bir askeri karşılık vermekten kaçındı.

Husilerin saldırılarında bir can kaybı yaşanmadı ancak ticari gemilerde hasar meydana geldi. Amerikalı yetkililer, Husilerin teknik olarak ABD gemilerini ya da güçlerini hedef almadığını belirtiyor.

ABD müttefikleriyle Kızıldeniz’den geçen gemilere eşlik edilmesi için bir donanma görev gücü oluşturmak üzere görüştüğünü açıkladı.

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking’in bu hafta Kızıldeniz’de ve Aden Körfezi’nde deniz güvenliğinin sağlanmasına yönelik bölgesel koordinasyonu sağlamak üzere Körfez ziyaretinde olduğu açıklanmıştı.

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklara göre, Suudi Arabistan gerilimin daha geniş bölgeye yayılmasını engellemek amacıyla ABD’den Husilerin saldırıları konusunda itidal göstermesi çağrısında bulundu.

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.