ABD: Ortadoğu'nun güvenliğini sağlama konusunda başarılıyız

ABD: Ortadoğu'nun güvenliğini sağlama konusunda başarılıyız

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Bahreyn'de yaptığı konuşmada ABD'nin Ortadoğu'nun güvenliğini sağlamada başarılı olduğunu iddia etti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Bahreyn'in başkenti Manama'da yaptığı açıklamada ABD'nin Ortadoğu'daki güvenliği sağlamaya ve Körfez ülkelerini İran'dan korumaya özel önem verdiğini, bu hedeflerin de büyük ölçüde başarıldığını açıkladı.

"Ortadoğu'yu koruma konusunda başarılıyız"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Biden Hükümeti adına Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen yıllık 'Manama Diyaloğu' toplantısına katıldı.

Austin yaptığı konuşmada ABD ve Körfez ülkelerinin müttefik olduğunu vurgulayarak ABD'nin Ortadoğu'nun güvenliğine, barışına büyük önem verdiğini iddia etti.

Austin Körfez ülkelerinin İran'dan korunmasına da bu kapsamda özel önem verdiklerini belirterek Ortadoğu'nun güvenliği, İran'ın sınırlandırılması konularında büyük ölçüde başarı sağlandığını iddia etti.

Austin'in ABD yönetimi adına yaptığı bu konuşma aynı zamanda ABD'nin Ortadoğu'daki varlığını ve Ortadoğu'ya odaklanmasını azaltıp Doğu Asya'ya yöneleceğinin bir delili olarak değerlendirildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.