ABD: Prigozhin'in uçağı kasten düşürüldü

ABD: Prigozhin'in uçağı kasten düşürüldü

ABD'li yetkililer, Wagner'in ölen lideri Prigozhin'i taşıyan uçağın kasıtlı olarak düşürüldüğünü ifade etti.

(Fotoğraf: Telegram)

ABD istihbaratının ilk değerlendirmesi, Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in uçağının kasıtlı olarak düşürüldüğünü ortaya koydu.

Euronews'in haberine göre, ABD ve Batılı yetkililerinin görüşlerini inceleyen ABD istihbaratının ilk değerlendirmesine göre, Prigozhin'in öldüğü uçak kazası, kasıtlı olarak gerçekleştirilen bir patlamadan kaynaklandı.

Associated Press’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen istihbarat yetkilileri öne sürdükleri patlama hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Yetkililerden biri, patlamanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "kendisini eleştirenleri susturmaya yönelik kabarık siciliyle örtüştüğünü” söyledi.

Pentagon: Karadan hava füze atılması söz konusu değil

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise uçağın karadan havaya füzeyle vurulduğuna dair bir belirti bulunmadığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, ABD ordusunun Wagher’in patronunu öldüren kazanın "karadan havaya atılan bir füze” sonucu meydana geldiğine dair elinde hiçbir bilgi olmadığını belirterek, böyle bir silahın kullanımına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.