ABD Suriye'de İran hedeflerini vurdu

ABD Suriye'de İran hedeflerini vurdu

ABD'nin Suriye'de İran destekli milis gruplara hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD savaş uçaklarının bugün gece saatlerinde Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı iki noktaya hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yapılan açıklamada saldırının bölgedeki ABD üslerine yönelik saldırılara misilleme olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

AP'nin üst düzey bir ABD askeri yetkilisine dayandırdığı habere göre, saldırılar El Bukemal yakınlarında iki F-16 savaş uçağı tarafından gerçekleştirildi ve İran Devrim Muhafızları bağlantılı silah ve mühimmat depolarını hedef aldı. Açıklamada ABD'nin henüz can kaybı ya da hasar tespiti konusunda bir bilgisi olmadığı kaydedildi.

Savunma Bakanı Lloyd Austin de saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada "hassas meşru müdafaa saldırılarının 17 Ekim'de başlayan ve İran destekli milis gruplar tarafından Irak ve Suriye'deki ABD personeline yönelik devam eden ve çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanan bir dizi saldırıya bir yanıt olduğunu" ifade etti.

Saldırıların Başkan Joe Biden tarafından yönetildiğini dile getiren Austin, bu saldırıların İsrail'in Hamas'a karşı yürüttüğü savaştan ayrı bir nitelikte olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.