"ABD Suriye'deki askeri varlığını pekiştiriyor"

"ABD Suriye'deki askeri varlığını pekiştiriyor"

Rusya Devlet Başkanlığının Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, ABD'nin Suriye'de askeri varlığını güçlendirdiğine dair kanıtlara sahip olduklarını söyledi.

Rusya ABD'yi Suriye'de askeri varlığını pekiştirmekle suçladı.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Rusya Devlet Başkanlığının Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, ABD'nin Suriye'de askeri ikmal yaptığına dair bilgiye sahip olduklarını açıkadı.

Alexander Lavrentiev, "ABD'nin epey uzun bir süredir yasa dışı bir şekilde işgal ettiği Tanf'ın yanı sıra Suriye'nin kuzeyinde askeri birliklerine takviye yaptığına ilişkin bilgiler mevcut." diye konuştu.

Lavrentiev'e göre ABD'nin Suriye'de askeri varlığını güçlendirmesinin sebebi, "Washington yönetiminin Esed rejimine karşı tutumunu sertleştirmesi ve Suriye'deki durumu daha fazla istikrarsızlaştırma çabası."

ABD'nin Suriye kuzeydoğusunda askeri takviye yaptığına dair raporlar geçen hafta yayımlanmıştı.

Söz konusu raporlarda, ABD'nin Haseke bölgesindeki üslerine zırhlı araç, yakıt tankeri ve mühimmat sevkiyatı yaptığı belirtiliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.