ABD: Türkiye'ye yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz

ABD: Türkiye'ye yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen saldırıyı kınadı ve PKK’ya karşı mücadelede Türkiye’ye destek mesajı verdi.

Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde konuyla ilgili bir soru üzerine, “ABD, 1 Ekim'de Ankara'da Türk İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınamakta. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanımlanan PKK'ya karşı mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye'nin ve Türk halkının yanındayız. Türkiye'ye ve halkına yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz’’ dedi.

Dün de Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sosyal medya platformu X hesabında Miller’in sözlerine benzer bir açıklama yapmış ve “ABD bugün Ankara'da Türk İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırıyı kınıyor. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Terörizmin her türlüsünü reddediyor ve NATO Müttefikimiz Türkiye ve Türk halkının yanında yer alıyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Bugünkü basın toplantısında birçok Türk kullanıcının X üzerinden, Blinken’ın açıklamasına tepki göstermesi de gündeme geldi. ABD’nin PKK’nın Suriye kolu YPG’yi silahlandırması ve destek vermesinin hatırlatıldığı Miller’a, “ABD, Türk kamuoyundaki bu endişeleri nasıl giderebilir ve ABD, NATO müttefiki Türkiye tarafından terör örgütü olarak tanınan bir oluşumla ilişkilerini nasıl yürütmeyi planlıyor?’’ sorusu yöneltildi.

Miller bu soruya, “Her şeyden önce Türkiye'ye ve halkına yönelik her türlü terör eylemini kınıyoruz. Dediğim gibi PKK, ABD tarafından yabancı bir terör örgütü olarak tanımlanmıştır. PKK'ya karşı mücadelesinde Türkiye'nin ve Türk halkının yanındayız ve bunu yapmaya devam edeceğiz’’ yanıtını vermekle yetindi.

Kaynak: VOA Türkçe

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.