ABD ve BAE arasında üst düzey askeri görüşmeler gerçekleştirildi

ABD ve BAE arasında üst düzey askeri görüşmeler gerçekleştirildi

İki ülke, İşbirliğine Dayalı Teknoloji Güvenliği Programı (CTSP) Uygulama Planını imzalayarak ikili bir teknoloji güvenliği ortaklığını resmileştirdi.

Üst düzey Amerikalı ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri bu hafta Pentagon'da yıllık ABD-BAE Ortak Askeri Diyaloğu (JMD) için bir araya gelerek entegre hava ve füze savunması ile gelişmekte olan kabiliyetler konusunda işbirliğine odaklandılar.

Pentagon sözcüsü Yarbay Dave Herndon, "ABD ve BAE, güçlü bir ikili savunma ilişkisine olan bağlılıklarını teyit etti ve BAE'yi bölgesel zorlukların üstesinden gelmede kilit bir ortak olarak kabul ediyor" dedi.

Herndon her iki tarafın da ortak çıkar ve önceliklere dayanan ikili stratejik ortaklığın önemi konusunda hemfikir olduğunu sözlerine ekledi.

İki gün süren toplantıda bölgesel tehditler, mevcut bölgesel güvenlik dinamikleri, terörle mücadele, deniz güvenliği, hava ve füze savunması ve güvenlik işbirliği dahil olmak üzere çok çeşitli bölgesel ve savunma konuları ele alındı.

İki ülke ayrıca, İşbirliğine Dayalı Teknoloji Güvenliği Programı (CTSP) Uygulama Planını imzalayarak ikili bir teknoloji güvenliği ortaklığını resmileştirdi.

BAE heyetine Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Korgeneral İsa Al Mazravi, ABD heyetine ise Politikadan Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Vekili Amanda Dory başkanlık etti.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.