ABD ve İngiltere'nin Yemen saldırısı sonrası İran ve Hizbullah'tan ilk açıklama

ABD ve İngiltere'nin Yemen saldırısı sonrası İran ve Hizbullah'tan ilk açıklama

Yemen'deki Husiler bir süredir Gazze'deki saldırılara karşılık olarak Kızıldeniz'i kullanan ticari gemileri hedef alıyordu.

Hizbullah Cuma günü yaptığı açıklamada ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırısını kınadığını belirterek "Amerikan saldırganlığı, ABD'nin Siyonist düşmanın Gazze'de ve bölgede işlediği trajedi ve katliamların gerçek ortağı olduğunu bir kez daha teyit ediyor" dedi.

ABD ve İngiltere, "Yemen'deki Husi askeri hedeflerine", grubun Gazze'ye destek amacıyla Kızıldeniz'de gemilere düzenlediği saldırılara karşılık olarak havadan ve denizden saldırılar düzenlediklerini açıkladı.

Yemen'deki Husilerin sözcüsü Muhammed Abdüsselam Cuma günü yaptığı açıklamada ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırısının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını ve İran destekli grubun İsrail'e giden gemileri hedef almaya devam edeceğini söyledi.

Nournews'in haberine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani Cuma günü yaptığı açıklamada İran'ın ABD-İngiltere'nin Yemen'deki Husilere yönelik saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.

Kenani şunları söyledi: "Bu sabah ABD ve Birleşik Krallık tarafından Yemen'in çeşitli şehirlerine düzenlenen askeri saldırıları şiddetle kınıyoruz."

Kenani, "Bunu Yemen'in egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlali ve uluslararası yasaların, düzenlemelerin ve hakların ihlali olarak görüyoruz.” diye ekledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum