ABD Yemen'de hava saldırılarına devam ediyor

ABD Yemen'de hava saldırılarına devam ediyor

ABD Yemen'de Husilere ait bir radar mevzini hedef aldığını açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yeni saldırılar düzenlemeye devam edecekleri tehdidi üzerine ABD'nin Cumartesi günü Yemen'deki bir Husi hedefine yeni bir saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırıda Husilere ait bir radar mevzinin hedef alındığı ifade edildi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) saldırıyı Twitter üzerinden teyit etti.

Açıklamada, "13 Ocak saat 03.45'te (Sana saatiyle) ABD kuvvetleri Yemen'de Husilere ait bir radar üssüne saldırı düzenledi" denildi.

Açıklamanın detaylarında şu ifadeler yer aldı:

"Bu saldırı USS Carney (DDG 64) tarafından Tomahawk Kara Taarruz Füzeleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir ve Husilerin ticari gemiler de dahil olmak üzere deniz araçlarına saldırma kabiliyetini azaltmak için 12 Ocak'ta gerçekleştirilen saldırılarla ilişkili belirli bir askeri hedefe yönelik devam eylemidir.

19 Kasım 2023'ten bu yana İran adestekli Husi militanları Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki gemilere 28 kez saldırı ve taciz girişiminde bulunmuştur. Bu yasadışı olaylar arasında gemisavar balistik füzeler, insansız hava araçları ve seyir füzelerinin kullanıldığı saldırılar da yer almaktadır.

Bu saldırıların Kızıldeniz, Bab el Mandeb Boğazı ve Aden Körfezi'nde faaliyet gösteren ve 20'den fazla ülkeden oluşan bir savunma koalisyonu olan Refah Muhafızı Operasyonu ile hiçbir ilgisi yoktur ve bu koalisyondan bağımsızdır."

ABD ve İngiltere geçtiğimiz Perşembe gecesi Yemen'e bir dizi saldırı gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.