ABD'den Afganistan İslam Emirliği yöneticilerine yaptırım

ABD'den Afganistan İslam Emirliği yöneticilerine yaptırım

ABD, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin lider kadrosundan bazı isimlere yeni yaptırımlar uyguladığını açıkladı.

ABD Cuma günü Afganistan'dan Çin'e, Haiti'den İran'a, "kendi ülkelerinde insan haklarını ihlal etmekle" suçlanan 20 kişiye yaptırım uyguladı.

Yaptırım uygulanan isimler arasında Afganistan İslam Emirliği'nin iki yöneticisi de yer aldı.

Yaptırımlara gerekçe olarak söz konusu isimlerin "kadınların eğitim hakkını engelledikleri" iddiası gösterildi.

Maddi yaptırımlar uygulanan isimlerin Afganistan İlimler Akademisi Başkanı Şeyhu'l Hadis Feriduddin Mahmud ve Davet, İrşad, İyiliği Emredip Kötülükten Sakındırma Bakanı Şeyh Muhammed Halid el Hanefi olduğu belirtildi.

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid söz konusu yaptırım kararına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada yaptırım kararı kınanırken, ABD'nin baskı ve kısıtlama politikalarının hiçbir soruna çözüm getiremeyeceği vurgulandı. Zebihullah Mücahid şu ifadeleri kullandı:

"ABD bu tür başarısız önlemlerle dolu bir geçmişi olduğu gerçeğine rağmen başarısız tecrübelerini tekrarlamamalıdır. ABD'nin kendisi İsrail'e verdiği destek nedeniyle en büyük insan hakları ihlalcileri arasında yer alırken, başkalarını insan haklarını ihlal etmekle suçlaması ve ardından onlara yaptırım uygulaması haksız ve mantıksızdır."

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum