ABD'den Eş Şebab sözcüsünün başına 5 milyon dolar ödül

ABD'den Eş Şebab sözcüsünün başına 5 milyon dolar ödül

ABD, Eş Şebab sözcüsü Ali Muhammed Rage'nin başına 5 milyon dolar ödül konduğunu açıkladı.

ABD'nin Somali'de El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı faaliyetleri hızla devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Adalet İçin Ödül" programı tarafından yapılan açıklamada, Eş Şebab'ın sözcüsü ve önde gelen isimlerinden olan Ali Muhammed Rage (Ali Dhere) hakkında bilgi verenlere 5 milyon dolara kadar ödül verileceği bildirildi.

Ali Muhammed Rage'nin 2009 yılından bu yana grubun sözcülüğünü yürüttüğü belirtilen açıklamada, Rage'nin 1966 yılında Mogadişu'da doğduğu ve Kenya ile Somali'de birçok saldırının arkasında yer alan isim olduğu ifade edildi.

ABD Rage'yi 2021 yılında "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist" listesine dahil etmişti. Rage 2022 yılında BM'nin yaptırım listesine alınmıştı.

Mogadişu yönetimi ve Batı medyası, 2022 yılının sonlarında, Eş Şebab sözcüsü Ali Dhere'nin öldürüldüğünü iddia etmişti. Ancak Rage kısa bir süre sonra bir ses kaydı yayınlamış, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.