ABD'den Eş Şebab'a karşı savaşan Mogadişu yönetimine maddi destek

ABD'den Eş Şebab'a karşı savaşan Mogadişu yönetimine maddi destek

ABD'nin Eş Şebab'a karşı savaşta Mogadişu yönetimine 2 milyon dolarlık mali yardım sağlayacağı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Somali'de Eş Şebab'a karşı devam eden savaş sürecine destek olmak amacıyla Mogadişu yönetimine ek mali yardım yapacağını açıkladı.

ABD'nin Mogadişu Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Mogadişu yönetimine 2 milyon dolarlık bir yardım sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, 2 milyon dolarlık mali desteğin Mogadişu yönetimine bağlı ordu güçlerinin lojistik ve tıbbi tahliye ihtiyaçları için kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Söz konusu mali yardım, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi tarafından Mogadişu yönetimi ordusuna lojistik destek sağlaması üzerine yetkilendirilen BM Somali Destek Ofisi aracılığıyla aktarılacak.

ABD'nin Mogadişu Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Shane Dixon yardımlara ilişkin "Somali ve ATMIS güvenlik güçlerinin Eş Şebab'ı muharebe sahasında yenmek için gereken güçlü lojistik desteğe sahip olması kritik önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

BM Somali Destek Ofisinin mevcut süreçte Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimi güçlerine bağlı 15 bin 900 kadar askeri personele lojistik hizmet verdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum