Afganistan: ABD işgali döneminde sığınma evlerindeki kadınların cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

Afganistan: ABD işgali döneminde sığınma evlerindeki kadınların cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

ABD destekli eski Kabil yönetimi döneminde sığınma evlerindeki kadınların üst düzey yetkililerce cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Afganistan’da ABD ve NATO destekli eski Kabil yönetimi döneminde "kadın sığınma evlerinin", korunma ihtiyacı olan Afgan kadınların cinsel olarak istismar edildiği merkezler olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Eski bir Kabil yönetimi yetkilisinin ifşalarında, söz konusu dönemde üst düzey hükümet yetkililerin, kadın sığınma evlerinde kadınları cinsel olarak istismar ettiği gün yüzüne çıktı

Kabil yönetiminin "güvenli evlerine" sığınan kadınlar, burada hükümetin üst düzey yetkililerince cinsel olarak istismara uğradıklarını üst makamlara şikayet ediyordu.

Tacizle karşı karşıya kalan kadınlar şikayet dilekçelerinde, buraları "güvenli evler" olarak değil, "genelev" olarak tanımlamaktaydı.

"Güvenli evlere" sığınanları cinsel olarak istismar edenlerin kimlikleri, kadınların bu kişilerin yüzlerini ve fiziklerini tasvir etmesiyle belirlendi.

Kadınların anlattıklarına göre onları cinsel istismara maruz bırakanlar ulusal güvenlik müdürü ve bölge polis amiri gibi eski Kabil yönetiminden üst düzey yetkililerdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.