Afganistan: Başkent Kabil'de camiyi hedef alan saldırıda IŞİD şüphesi

Afganistan: Başkent Kabil'de camiyi hedef alan saldırıda IŞİD şüphesi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid'in annesi için düzenlenen taziye merasimi bombalı saldırının hedefi oldu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid'in annesi için düzenlenen taziye merasimi bombalı saldırının hedefi oldu.

Taliban Sözcüsü ve 'Afganistan İslam Emirliği Enformasyon ve Kültür Bakan Yardımcısı' görevinde bulunan Mücahid'in annesi geçtiğimiz günlerde vefat etmişti.

Saldırı camiyi hedef aldı

Dün öğleden sonra düzenlenen saldırı, başkent Kabil'in en büyük ikinci ibadet merkezi olan Iydgah Camii'nde düzenlendi.

Caminin dış kısmında, taziye merasimine katılan sivilleri hedef alan bombalı saldırıda en az 12 sivil hayatını kaybederken 30'dan fazla sivil de yaralandı.

Bölge kaynakları saldırıda IŞİD şüphesi olduğunu öne sürerken, örgüt henüz saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

Taliban yetkilileri, patlamada hiçbir Taliban üyesinin zarar görmediğini ifade ederken, saldırıda dahli olduğu belirtilen üç kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Taliban'dan IŞİD'e operasyon

Saldırı sonrasında, dün akşam saatlerinde Taliban'a bağlı güvenlik güçleri, başkent Kabil'in dış mahallelerinden olan 17'nci Bölge'de IŞİD hücrelerine yönelik olduğu belirtilen bir operasyon düzenledi.

Yerel kaynaklar, akşam saatlerinde bölgeden çatışma ve patlama seslerinin geldiğini bildirdi.

"IŞİD'e yönelik başarılı bir operasyon"

Taliban Sözcüsü Mücahid tarafından yapılan açıklamada, bölgede IŞİD'in merkezinin "başarılı bir operasyonla" hedef alındığı vurgulanırken, "merkez içindeki tüm IŞİD üyelerinin de öldürüldüğü" ifade edildi.

Bölge kaynakları çatışmada civar evlerin de hafif hasar aldığını ancak herhangi bir sivil kayıp yaşanmadığını belirtti.

Taliban'ın IŞİD hücrelerini hedef alan operasyonların gelecek dönem artış yaşanması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.