'Afganistan İslam Emirliği': İsrail'i tanımayacağız

'Afganistan İslam Emirliği': İsrail'i tanımayacağız

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin sözcülerinden Muhammed Naim, Emirliğin siyaset planında, İsrail rejimini tanımanın ve onunla ilişki içine girmenin yer almadığını söyledi. 

Sözcü, İslam Emirliği yönetiminin Kudüs'e destek konusundaki tavrının çok açık ve net olduğunu, İsrail rejiminin Filistin'de yaptıklarının da tamamen zulüm olduğunu ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Muhammed Naim, Emirliğin uluslararası alanda tanınmasının, İsrail'in tanınması şartını içerdiğine dair iddiaları da reddederek; "Bunun Afganistan'ın talebiyle ne ilgisi var?" diye sordu.

Naim, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarında İsrail'in uygulamalarına karşı tavırlarını ve Kudüs davasına verdikleri desteği dile getirerek rejimi tanımalarının söz konusu olmadığını dile getirdi.

İslam Emirliği yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda, ABD'nin Taliban yönetimini tanımaması için uluslararası topluma baskı yaptığı iddiasında bulunmuştu. 

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi devralmasından bir yıl geçmiş olmasına karşın uluslararası alanda tanınmak için yürütülen çalışmalardan henüz sonuç alınmış değil.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum