Afganistan: Pakistan'ın Afgan mültecilere muamelesi kabul edilemez

Afganistan: Pakistan'ın Afgan mültecilere muamelesi kabul edilemez

İslamabad yönetiminin açıklaması komşusu Afganistan ile Durand Hattı'nda yaşanan çatışmalar ve gergin sürecin arından geldi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi sözcüsü Zebihullah Mücahid, Pakistan'ın Afgan mültecilere yönelik davranışının kabul edilemez olduğunu söyledi ve İslamabad'a mülteci planını yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu.

İslamabad yönetimi aldığı bir kararla ülkedeki "yasa dışı" göçmenlerin geri gönderileceğini ve varlıklarına el konulacağını açıklamıştı.

Mücahid açıklamasında, "Afgan mültecilere Pakistan'ın güvenliğini tehdit etmiyor" dedi ve ekledi: "Pakistan yönetimi Afgan mültecilere hoşgörü ile davranmalıdır"

Pakistan tarafından salı günü yapılan açıklamada 1,73 milyon Afgan asıllı da dahil olmak üzere tüm "yasa dışı" göçmenlerin ülkeden zorla gönderileceği ifade edilmişti.

İslamabad yönetiminin açıklaması komşusu Afganistan ile Durand Hattı'nda yaşanan çatışmalar ve gergin sürecin arından geldi.

Salı günü Pakistan İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, Afgan mültecilere ülkeyi terk etmeleri için 1 Kasım'a kadar süre verdiklerini açıkladı ve bu yıl ülkede meydana gelen 24 bombalı saldırıdan 14'ünün Afgan vatandaşları tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Bugti, Pakistan'daki yaklaşık 1,73 milyon Afgan vatandaşının yasa dışı bir şekilde bulunduğunu ve Pakistan'da toplam 4,4 milyon Afgan mültecinin yaşadığını söyledi.

Reuters'ın aktardığına göre Bugti, "Afganistan topraklarından saldırıya uğradığımıza ve Afgan vatandaşlarının bize yönelik saldırılara karıştığına dair şüphe yok" dedi ve bu konuda ellerinde kanıt bulunduğunu öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.