"Afganistan'da arama kurtarma faaliyetlerini yürütebilecek en iyi ülke Türkiye"

"Afganistan'da arama kurtarma faaliyetlerini yürütebilecek en iyi ülke Türkiye"

Birleşmiş Milletler temsilcisi, Afganistan'da meydana gelen depremde arama ve kurtarma faaliyetlerini sağlayabilecek konumda olan en iyi ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler temsilcisi, Afganistan'da meydana gelen depremde arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirebilecek konumda olan en iyi yeteneklere sahip ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

BM'nin Afganistan temsilcisi Ramiz Alakbarov, kendilerinin Afganistan'da yoksun olduğu arama ve kurtarma faaliyetleri yeteneği açığını Türkiye'nin doldurabileceğine işaret etti.

Alakbarov yaptığı açıklamada, "Konuyu Türk yetkililere açtık ve resmi talep bekledikleri cevabını aldık. Afganistan yönetimiyle görüşüp sahadan net bilgi aldığımızda Afgan yetkililerden resmi bir talepte bulunabiliriz." dedi.

Alakbarov, Afganistan yönetiminin BM'den arama ve kurtarma faaliyetleri için yardım talep etmemiş olmasına rağmen, kendilerinin komşu ülkelerle sıcak temas halinde bulunduğunu aktardı.

Bölgedeki BM ekiplerinin enkaz altında kalan insanları çıkarmak için yeterli donanıma sahip olmadığını söyleyen Alakbarov, arama ve kurtarma faaliyetlerinde 'yetenekleri sınırlı olan' Afganistan yönetiminin karşılaması gerektiğinin altını çizdi.

Alakbarov ayrıca, Afganistan yönetiminin dağlık bölgelerde çalışmalar gerçekleştirmek nasıl bir kapasiteye sahip olduğundan emin olamadıklarını ifade etti.

Afganistan'ın doğusunda dün gece yerel saatle 01.25 sularında meydana gelen depremin büyüklüğü 6.1 olarak ölçülmüştü.

Pakistan'da da hissedilen deprem, Paktika ve Host illerinde ağır hasara yol açmış ve depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1000'e, yaralı sayısının ise 1500'e yükseldiği belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.