Afganistan'da hükümet yetkililerinin yakınlarını yönetici olarak ataması yasaklandı

Afganistan'da hükümet yetkililerinin yakınlarını yönetici olarak ataması yasaklandı

Afganistan'daki İslam Emirliği lideri tarafından yayımlanan son kararnamede hükümet yetkililerinin yakınlarını yönetici olarak kurumlara atamalarının yasaklandığı bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade'nin ofisi tarafından yayımlanan son kararnamede hükümet ve kamu kurumlarında görevli yetkililerin birinci derece akrabalarını yönetici olarak atamalarının yasaklandığı belirtildi.

Kararnamede çocuklarını ve yakın şahsi ilişki içerisinde olduğu kişileri kamu kurumlarına atayan yetkililerin bu isimleri görevden almaları ve yerlerine başka kişileri atamaları gerektiği ifade edildi.

Öte yandan Hibetullah Ahundzade imzalı kararnamede yönetici kesiminin bu tür atamalardan kaçınması aksi durumda gereğinin yapılacağı ifade edildi.

Aynı gün içerisinde yayımlanan farklı bir kararnamede ise Afganistan'da kenevir üretiminin tamamen yasaklandığı belirtilmişti.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum