Afganistan'da yaklaşık 200 büyücü gözaltına alındı

Afganistan'da yaklaşık 200 büyücü gözaltına alındı

Afganistan İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı, ülke genelinde yaklaşık 200 büyücünün gözaltına alındığını açıkladı.

İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı sözcüsü, büyücülük yapanların gözaltı işlemlerinin ardından adli birimlere sevk edileceğini söyledi.

Sözcü Akih Muhacir, "Farklı vilayetlerde gözaltına alınan büyücülerin sayısı 100'den fazla. Sadece Kabil'de gözaltına alınanların sayısı 67'yi geçti. Büyücülerden bir kısmı gözaltına alındıktan sonra ve adli makamlara sevk edilen kadınlardan oluşuyor" dedi.

TOLO News'in haberine göre, Afgan din adamı Abdulhay Feyzani ise büyücülüğün İslam'da yasak olduğunu söyledi.

Feyzani, "İnsanlardan şeriata aykırı olan bu tür eylemlerde bulunmamalarını ve büyücülere güvenmemeleri gerekiyor" dedi.

Afganistan'da para karşılığında yapılan büyücülük vakaları oldukça yaygın.

Kendisi de bir Kabil sakini olan Rahmetullah konuyla ilgili olarak, "Yönetim büyücülere çözüm bulmak zorunda, onları en ağır şekilde cezalandırmalılar ki diğerlerine ibret olsun." ifadelerini kullanıyor.

Afganistan'da yirmi yıllık savaşın ardından Ağustos 2021'de yönetimi devralan Taliban, ülkede büyücülüğün yasaklandığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum