Afganistan'dan "ABD'nin Zevahiri saldırısı" hakkında açıklama

Afganistan'dan "ABD'nin Zevahiri saldırısı" hakkında açıklama

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, ABD'nin El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'yi hedef aldığına dair ifadelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin hedef alındığına ilişkin ifadelerine yanıt verildi.

Açıklamada, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 31 Temmuz günü bir hava saldırısının düzenlendiği belirtilirken, "ABD Başkanı Biden'ın, saldırıda El Kaide lideri Dr. Eymen ez Zevahiri'nin hedef alındığını söylediği" kaydedildi.

Yapılan açıklamada "İslam Emirliği, Eymen ez Zevahiri'nin buraya geldiğinden ve ikamet ettiğinden haberdar değildir." ifadesine yer verildi.

İslam Emirliği yönetiminin konuya dair kapsamlı bir soruşturma başlattığı kaydedilen açıklamada, ABD'nin ülkede düzenlediği saldırı da şiddetli bir şekilde kınandı.

Afganistan'ın hiçbir ülkede tehdit teşkil etmediği belirtilirken, "İslam Emirliği Doha Anlaşması'nın uygulanmasını ve anlaşmaya yönelik ihlallerin sona ermesini istiyor." denildi. Açıklamada ABD'nin söz konusu saldırıyla Afganistan'ın toprakları üzerindeki haklarını ve uluslararası ilkeleri ihlal ettiğinin altı çizildi.

İslam Emirliği yönetimi, böylesi bir olayın tekrarı halinde, yaşanacaklardan doğan sorumluluğun ABD'de olduğunu ifade etti.

Açıklamada Zevahiri'nin sağ olup olmadığına veya saldırıda gerçekten onun hedef alınıp alınmadığına dair bir ifade ise yer almadı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum