AK Parti: İstanbul'da oylar yeniden sayılsın

AK Parti: İstanbul'da oylar yeniden sayılsın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bugün 38 ilçeye ilişkin oyların tamamının sayılması talebiyle YSK’ya müracaat edeceklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da 31 Mart yerel seçimi sonuçlarına itirazlara ve oyların yeniden sayılmasına ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

— Yasamız kapsamı belirlemiş. Sadece bu seçimde değil, partiler bütün bu yolları çok rahat bir şekilde kullanmış. Seçimler yargı gözetiminde yapılıyor, seçimden sonraki bu işlemler yargı gözetiminde yapılıyor. Bir takım düzeltmeler yapıyoruz diyoruz, bunlar bizim düzeltmelerimiz değil. Biz belgelendirip ilçe seçim kurullarına bildiriyoruz, onların nezdinde bu düzeltmeler yapılıyor.

— Biz iki türlü talepte bulunduk ilçe seçim kurumlarından, bütün oyları sayın dedik. Çünkü şaibe var. Bazıları soruyor. Daha ilk günlerden başlayarak özellikle ben İstanbul seçimlerinde şaibe var demiştim. Tüm oylar sayılsın, geçersiz oylar sayılsın. Bu iki türlü talebimizin ilçe seçim kurumlarının bir kısmı kararına vardı. Kalan 33 ilçede sadece geçersiz oyların sayımı istikametinde bir karar verildi. Biz ilçe seçim kurulu kararına karşı tüm oylar sayılsın diye talebimiz için il seçim kurumlarına gittik. Oy torbası açıldığında birtakım maddi usulsüzlük ibareleri görürseniz tamamını sayın dedi.

— Bugün ise kalan bütün ilçelere ilişkin yani 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye il seçim kurulu üzerinden YSK’ya müracaat etmiş olacağız. Biz bu işte bir gariplik var demiştik. Hem maddi hataları fark ettikçe hem de başka bulgulara ulaştıkça bunun böyle olacağını öngördük.

— Geçersiz oyların sayımından sadece geçersiz oyların sayımından ilçe seçim kurumları nezdinde AK Parti’ye yazılan oyların sayısı 4 bin 334’tür.

— Aslında Türkiye’de seçimlerin sonuçlarına bakıldığında şöyle bir sonucu herkes ifade eder: Saha çok büyük partinin daha çok birinci olanın aleyhine birtakım işlemler yapılır. Nasıl oluyor da İmamoğlu’ndan hiç gitmezken AK Parti’den çok fazla sayıda başkalarına gidiyor?

— Baştan beri saydırmayalım, dipsiz kuyuya dönüştürmeyelim gibi şeylerin altında ne yatıyor? Acaba başka şeyler çıkacak diye birileri korkuyor mu? CHP’ye de yazılmış oylar var.

— Şu andaki fark ne kadar? Bakınız, CHP en baştan açıkladı, 29.408 arada fark var. YSK’nın açıklamaları da adeta o düzeydeydi. Ama bir takım sandıklar gelmemişti. Onlara göre de 30 binleri bulan fark vardı. 29 binden geldiğimiz sayı 16.442. Şu anda geldiğimiz noktada 29 binlerden bahsetmiyoruz. Bunu zaten kazandığını söyleyen kişiler de itiraf ediyor. Şu anda geldiğimiz rakam 16.442.

— Geçersiz oyların yüzde 70’i sayıldı, düzeltiyorum biraz evvel yanlış rakam vermişim, 28 bin 68 sandıktan 19 bin 505 sandık sayılmış geçersiz sandıklardan.

— 'Bu İstanbul seçimleri en şaibeli seçimlerden birisidir, belki de en şaibelisidir' dedik. Daha önce birçok belge size gösterdik ama bugün bahsedeceklerim şu ana kadar hiç telaffuz etmediklerimiz. Arkada çok daha konuşacaklarımız var. Biz İstanbul seçimlerinde şaibe kokusu var derken rastgele söylemiyoruz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.