AK Partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

AK Partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Depremin en fazla etkilediği yerleşimler arasında yer alan Nurdağı'nın belediye başkanı Ökkeş Kavak'nın gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin en çok etkilediği yerleşimler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Islahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından depremlerde yıkılan binalara dair yürütülen soruşturmada Kavak hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedildi. Polislerce gözaltına alınan Kavak'ın adliyedeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Yaptığı bütün binaların yıkıldığı ifade edilen CCK inşaatın sahibi AK Partili belediye meclis üyesi Yunus Kaya da soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Tutuklandı

Ökkeş Kavak'ın ilk ifadesinde, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak başkan olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği belirtildi. Ökkeş Kavak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, Adıyaman'da depremde yıkılan bir binayı inşa eden şirket yetkilileri Nevzat Bozan ve Orhan Bilgiç de tutuklandı.

Kaynak: Ajanslar, T24, Sabah

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.