AK Partili Zeybekci: İsrail ile ticaret konusunda sözlerimin arkasındayım

AK Partili Zeybekci: İsrail ile ticaret konusunda sözlerimin arkasındayım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Zeybekci, İsrail ile ticareti savunduğu sözlerinin arkasında durdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İzmir'deki bir fuarda İsrail ile ticareti savunduğu sözlerinin arkasında durdu.

Zeybekci, gelen tepkiler üzerine sosyal medyada yaptığı paylaşımda, açıklamalarını eleştirenleri hedef aldı.

Zeybekci şu ifadeleri kullandı:

"Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç, konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için yazılı olarak tekrar anlatıyorum.

İsrail'le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz Türk mallarını serbestçe satın alabiliyorlar. Bunun da katkısıyla ticaret dengemiz 1'e 6 bizim lehimizedir. Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir, İsrail’e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirket de kontrol edilir. Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz.

Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur. Söylediğim yasak liste yerine tam kontrol demektir. Sözlerimi tekrar ediyorum "daha hassas olmak." Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimiz zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter."

zeybekci2.jpg

Zeybekci'nin açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, İzmir'de 29'uncusu düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

İsrail ile ticaret konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci, açıklamasında İsrail ile ticareti savunurken, "İsrail'in katliamını kınadıklarını ancak ticaretin hassas bir konu olduğunu" belirtti.

Zeybekci şu ifadeleri kullandı:

"Bir hassas çalışmaya da ihtiyaç olduğuna inanıyorum İsrail'e yapılan bu uygulamada. Yani tamamen yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde. Yani tek tek bakarak kayda alma şeklinde. Çünkü Denizli biliyorsunuz Türkiye'nin en önemli bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir aynı zamanda. İsrail'de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var.

Yani eyvallah, İsrail'in Filistin'de, Gazze'de Müslümanlara yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle, şiddetle kınıyoruz. Eyvallah, buna diyecek hiçbir şey yok.

Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de... Çünkü İsrail bizim serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. Yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla da çalışıyoruz. Ekonomi koordinasyonuyla, ilgili bakanlarımızla da bunu tekrar gündeme alıp biraz daha hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine, ben şahsi olarak inanıyorum. Tabi ki partimizi veyahut kabinemizi bağlayan bir söz değildir. Ben biraz da hassas bir ayarın olması gerektiğine inanıyorum."

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum