Almanya: Afganistan'a daha fazla asker gönderebiliriz

Almanya: Afganistan'a daha fazla asker gönderebiliriz

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Afganistan'a daha fazla asker gönderme seçeneğini gözardı etmediklerini ifade etti.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Afganistan'a daha fazla asker gönderme seçeneğini gözardı etmediklerini ifade etti.

Deutsche Welle'e yaptığı açıklamada Kramp-Karrenbauer, ülkede son durumu değerlendirdi.

Alman Savunma Bakanı, önümüzdeki aylar için 1300 askerin yeterli olacağını vurgularken, güvenlik durumu kötüye giderse, politikalarını yenileyeceklerini söyledi.

Kramp-Karrenbauer, Cuma günü Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif'te Alman askerlerini ziyaret etmiş, barış sürecini desteklemeye hazır olduklarını savunmuştu.

Geçtiğimiz hafta Alman parlamentosu, Alman askerlerinin Afganistan'da 2022 yılının Ocak ayına kadar kalmasını öngören tezkereyi onaylamıştı.

ABD ile Taliban arasında 29 Şubat 2020'de imzalanan barış anlaşmasına göre yabancı güçlerin 2021 Mayıs ayına kadar Afganistan'dan çekilmesi gerekiyordu. ABD'nin başını çektiği Batılı güçlerin bu süreyi uzatmasına kesin gözüyle bakılıyor. Taliban ise, yabancı güçler Mayıs ayında çekilmezse çok büyük bir savaşın yaşanacağı tehdidinde bulunmuştu.

Almanya'nın Afganistan'daki varlığı

Almanya'nın Afganistan genelinde ise yaklaşık 1300 askeri bulunuyor. Bu paralelde Almanya, ABD'nin ardından Afganistan'da en çok asker bulunduran ikinci yabancı ülke pozisyonunda. Almanya özellikle Afganistan'ın kuzeyinde askeri ve siyasi olarak aktif.

2020 yılı Kasım ayında Alman güçleri, stratejik Kunduz ilinden çekilerek güçlerini Belh bölgesine kaydırmıştı.

Taliban etkinliğiyle bilinen Kunduz'dan çekilen Alman güçleri, şu an yalnızca Belh ilinde varlık gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.