Almanya Ukrayna'ya Slovenya üzerinden tank gönderiyor

Almanya Ukrayna'ya Slovenya üzerinden tank gönderiyor

Almanya, Ukrayna’ya “halka değişim” sistemiyle Slovenya üzerinden Sovyet yapımı ağır silah teslimatı yapacak.

Almanya Savunma Bakanı Christiane Lambrecht, 21 Nisan 2022 tarihinde Berlin’de yaptığı açıklamasında, “Putin ve Rusya’nın kazanmasına izin veremeyiz. O nedenle Ukrayna’ya destek vermek önemli” ifadesini kullandı.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Ukrayna’ya ağır silah teslimi için Slovenya ile “halka değişim” sistemine hazırlandığı açıklayan Lambrecht, Ukrayna’ya özellikle Sovyet dönemine ait silahları teslim ederek, askerlerin eğitim için zaman kaybetmeden bunları kullanabilmeleri amacıyla bu sistemin tercih edildiğini söyledi.

Ukrayna'ya Sovyet yapımı T-72 tanklar gönderilecek

“Halka değişim” sistemiyle Ukrayna’ya Slovenya’da bulunan ve Ukrayna ordusunda da kullanılan T-72 tipi tanklar teslim edilecek. Slovenya bunun karşılığı olarak Almanya’dan Marder tipi tank ile Fuchs tipi zırhlı araç alacak.

Almanya, Ukrayna’ya bugüne kadar 2 bin 500 uçaksavar füzesi, 900 tanksavar roketatar, 100 makineli tüfek dahil pek çok mühimmat gönderdi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.