Almanya'nın Rusya'ya karşı Ukrayna'ya askeri destek görüşmeleri basına sızdırıldı

Almanya'nın Rusya'ya karşı Ukrayna'ya askeri destek görüşmeleri basına sızdırıldı

Ukrayna'ya askeri destek verilmesini öngören kayıtların basına sızdırılması Almanya ile Rusya arasında tartışmaya yol açtı.

Devlet kontrolündeki Rus medyası Russia Today'in Cuma günü sızdırdığı görüşme kayıtlarına göre, Alman ordu yetkilileri Ukrayna ile Taurus seyir füzelerinin teslimatını görüştü.

Taurus füzelerinin teslimatı bir süredir tartışılıyordu ve Alman yönetimini bölmüş durumdaydı.

Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan tarafından yayınlanan ses kaydında, Alman Silahlı Kuvvetleri'nden yetkililer, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un onay vermesi halinde, hava kuvvetlerinin Taurus füzelerinin teslimatı için nasıl teknik destek sağlayabileceğini tartışıyor.

Ses kaydına göre görüşme sırasında askeri yetkililer Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü de dahil olmak üzere vurulabilecek olası hedefleri de tartıştı.

Ses kayıtları Almanya ve Rusya'da krize neden oldu.

Eski Rusya Devlet Başkanı ve Başbakanı Dmitry Medvedev, yaptığı açıklamada, Alman generallerin Kırım'daki Rus hedeflerine saldırı planlarını görüştüğünü iddia etti. Medvedev sosyal medyadaki paylaşımında "Tarihi düşmanlarımız Almanlar bir kez daha baş düşmanlarımıza dönüştüler" ifadelerini kullandı.

Alman tarafı ise görüşmelerin sadece varsayımsal bir yaklaşımı ortaya koyduğunu belirtiyor.

Öte yandan Almanya'da da konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. Der Spiegel'in haberine göre, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'un sözcüsü bir açıklama yaptı.Aaçıklamada, Askeri Karşı İstihbarat Servisi'nin "hava kuvvetleri içindeki iç iletişimin dinlenip dinlenmediğini öğrenmek için bir soruşturma başlattığı" dile getirildi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.