Avrupa Birliği'nden Mahmud Abbas yönetimine 130 milyon dolar yardım

Avrupa Birliği'nden Mahmud Abbas yönetimine 130 milyon dolar yardım

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Filistin Yönetimine daha uzun vadede de yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu Cuma günü yaptığı açıklamada Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimini desteklemek üzere 118 milyon euroluk (130 milyon dolar) bir yardım paketini onayladığını duyurdu.

Komisyon, yardımın Batı Şeria'daki memurların maaş ve emekli maaşlarının ödenmesine, korunmasız aileler için sosyal ödeneklere ve Doğu Kudüs hastanelerine tıbbi sevkler için ödeme yapılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Filistin Yönetimine daha uzun vadede de yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Von der Leyen yaptığı açıklamada "İki devletli bir çözümün yeniden tesis edilmesine yönelik daha geniş kapsamlı uluslararası çabaların bir parçası olarak, sahadaki koşullar elverdiğinde Gazze ve Batı Şeria'nın ekonomik ve siyasi istikrarına katkıda bulunmak üzere önümüzdeki yıl için daha geniş bir orta vadeli paket üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

AB ayrıca 2024 yılı için, AB Komiseri Josep Borrell'in gıda yetersizliğinin görülmemiş boyutlara ulaştığını söylediği kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki insanlara 125 milyon euroluk insani yardım ayırdı.

AB'nin en üst düzey diplomatı, "Bu vahim bir gelişme ve tüm dünyanın ölümcül bir insani felaketi önlemek üzere hemen harekete geçmesi için bir uyarı olmalı" dedi.

Borrell ayrıca, “yardımların, insani koridorlar ve insani ihtiyaçlar için ateşkes dönemleri de dahil olmak üzere gerekli tüm yollarla ihtiyaç sahiplerine ulaşması gerekiyor.” dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bölgeye yönelik saldırılarında en az 20.000 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze’de başta kuzey bölgesi olmak üzere sivil halk bir yandan bombardımanlardan korunmaya çalışırken diğer yandan ise açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor.

Kaynak: Mepa News, Reuters

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum