Azerbaycan'ın ardından Pakistan da Milli Muharip Uçak KAAN projesine ortak oluyor

Azerbaycan'ın ardından Pakistan da Milli Muharip Uçak KAAN projesine ortak oluyor

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Pakistan'ın MMU KAAN programına dahil edilmesi için bu ay içerisinde Pakistanlı yetkililer ile görüşüleceğini duyurdu.

Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasında oluşturulması planlanan savunma sanayii odaklı stratejik işbirliğinin birçok anlamda kazanım sağlayacağı gibi yeni denklemler de oluşturacağı ifade ediliyor.

Kanal 7 Dış Haberler Servisi'nden Bartu Eken'in haberine göre, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Pakistan'ın MMU KAAN programına dahil edilmesi için bu ay içerisinde Pakistanlı yetkililer ile görüşüleceğini duyurdu.

İşbirliği ayrıca yüksek teknolojiye sahip hayalet savaş uçaklarının tasarımı ve üretimini de içeriyor.

Ankara, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 16'ıncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'23'te Türk ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin kullanımına sunulması için planlanan 5'inci nesil Milli Muharip Uçak KAAN'ın geliştirme faaliyetleri de dahil olmak üzere, üretim konularındaki iş birliğinin çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi amacıyla protokol imzalamıştı. Yapılan bu anlaşmayla birlikte iki ülke arasında halihazırda kuvvetli olan bağlara daha da güçlendi.

Azerbaycan da ortak olmuştu

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın, Milli Muharip Uçak Programı kapsamında geliştirilen KAAN Savaş Uçağı için Türkiye ile iş birliği gerçekleştirmeye karar verdiği açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Milli Muharip Uçak Programı, TUSAŞ ana yükleniciliğinde devam ediyor.

Program kapsamında geliştirilen KAAN Savaş Uçağı’nın, bu yılın sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanıyor.

Kaynak: Kanal 7, Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.