BAE 84 kişiyi 'Müslüman Kardeşler ile bağlantılarından dolayı' yargılıyor

BAE 84 kişiyi 'Müslüman Kardeşler ile bağlantılarından dolayı' yargılıyor

Birleşik Arap Emirlikleri Müslüman Kardeşler yapılanmasını resmen "terör örgütü" olarak nitelendiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM'ın Cumartesi günü bildirdiğine göre BAE Başsavcısı, Müslüman Kardeşler (İhvan) ile bağlantılı olduğu iddia edilen 84 kişiyi yargılanmaları için Abu Dabi Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde sevk etti.

WAM'ın haberine göre söz konusu kişiler "BAE topraklarında şiddet ve terör eylemleri gerçekleştirmek amacıyla gizli bir örgüt kurmak" suçlamasıyla yargılanacak.

Raporda, sanıkların gözaltına alınmadan önce "eylemlerini ve kanıtlarını gizledikleri" ileri sürüldü.

BAE Başsavcısı Dr. Hamad Saif al Shamsi'nin altı ay süren soruşturmanın ardından şahısları mahkemeye sevk ettiği bildirildi.

Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin aleni yargılamaya başladığı ve her sanık için bir avukat atadığı bildirildi. Haberde, mahkemenin tanıkları da dinlediği belirtildi.

Mısır'da temelleri atılan Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından 2014 yılında resmen "terör örgütü" olarak tanımladı.

Kısa süre sonra Bahreyn ve Mısır da aynı kararı alarak grubu “terör örgütü” olarak tanıdı.

Ürdün, Mayıs 2023'te Müslüman Kardeşlerle bağlantılı olduğu gerekçesiyle aranan Halef Abdurrahman Humeyd El Rümeysi'yi BAE'ye teslim etti.

WAM'ın raporuna göre, Rümeysi o dönemde BAE'de "BAE hükümetinin temel değerlerine karşı çıkmayı amaçlayan Müslüman Kardeşler terör örgütüne bağlı gizli bir örgüt kurmakla" suçlanıyordu.

Kaynak: Mepa News, Al Arabiya

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.