BAE ile Mısır arasındaki ticaret hacmi artıyor

BAE ile Mısır arasındaki ticaret hacmi artıyor

Dünya ülkeleri Mısır ile iş birliğini genişletirken insan hakları örgütleri Sisi rejiminin ortaya koyduğu ihlaller sebebiyle söz konusu girişimleri eleştiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır arasındaki ticaret hacmi gün geçtikçe artıyor.

Mısır Kamu Seferberliği ve İstatistik Ofisi Merkez Ajansı tarafından dün yapılan açıklamada, BAE'nin 2021-2022 tarihleri içerisinde Mısır'daki yatırım girişimlerinin 1.9 milyar dolar değerine ulaştığı belirtildi.

Ajansın verilerine göre 2020-2021 yıllarına kıyasla BAE'nin mevcut süreçteki yatırımlarında yüzde 169.1 artış kaydedildi.

Öte yandan BAE'nin 2022 yılının ilk çeyreğinde Mısır'a yönelik ithalatında geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine kıyasla kısmi bir düşüş yaşandı.

Böylece, geçen yılın aynı döneminde 793.3 milyon dolar değerindeki ithalat oranları 642.9 milyon dolara gerilemiş oldu.

Mısır'ın BAE'ye ihracatında ise büyük oranda artış yaşandı.

Bu kapsamda Mısır, BAE'ye 2022 yılının ilk çeyreğinde 576.7 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid al Nehyan, pazar günü Mısır'a bir ziyarette bulunmuştu.

Muhammed bin Zayid, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile yaptığı görüşmelerde, ülkeler arasında özellikle ekonomik ve kalkınma alanlarında stratejik ortaklığı geliştirecek iş birliği konularını ele almıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.