"BAE ile Türkiye serbest ticaret anlaşması imzalayacak"

"BAE ile Türkiye serbest ticaret anlaşması imzalayacak"

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) gelecek haftalarda Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalamayı hedeflediği bildirildi.

BAE Ticaret Bakanı'nın dün (1 Eylül Perşembe) günü Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Körfez ülkesi, Ankara ile serbest ticaret anlaşması imzalamaya hazırlanıyor.

Dış Ticaret Bakanı Sani bin Ahmed ez Zeyudi açıklamasında, "Bölgenin en önemli ekonomilerinden biriyle önümüzdeki haftalarda #UAETurkiyeCEPA anlaşmasını tamamlamayı; daha derin, anlamlı ticaret ve yatırım bağları kurmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Twitter hesabından, "BAE-Türkiye #CEPA görüşmelerinin şu anki durumu ve anlaşmanın tamamlanması için atılacak adımlar hususunda konuştuk." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri bu sene Endonezya, Hindistan ve İsrail ile de Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşmaları (CEPA) adı altında ikili ticaret anlaşmaları gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.