'Bahreyn yakında İsrail'i tanıyıp normalleşme ilan edecek'

'Bahreyn yakında İsrail'i tanıyıp normalleşme ilan edecek'

İsrail televizyonu tarafından aktarılan bilgiye göre, Tel Aviv ile Abu Dabi arasında kısa süre içinde normalleşme ilan edilecek.

İsrail Televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail ile Bahreyn arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasının imzalanmasının ardından Bahreyn'in İsrail'i tanıyıp ilişkileri normalleştireceği ifade edildi.

İsrailli diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasındaki anlaşmanın da Eylül ayı ortalarında Washington'da imzalanacağı kaydedildi.

Geçen dönem kamuoyuna yansıyan haberlerde, Bahreyn'in İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için 'Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını şart koştuğu' ifade edilmiş, bu nedenle İsrail ile normalleşmeyi kabul etmediği belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo geçtiğimiz ay Arap ülkelerinin İsrail ile normalleşmesini sağlamak için Ortadoğu turuna çıkmış, bu kapsamda Bahreyn'i de ziyaret etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.