Bakan Akar: Askerin kışladan geç çıktığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Bakan Akar: Askerin kışladan geç çıktığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ardından "askeri güçlerin kışlalardan geç çıkarıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ardından "askeri güçlerin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin iddialara yanıt verdi.

Bu iddialara tepki gösteren Bakan Akar, "Bu tartışmalar gerçekleri yansıtmıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeliyle ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Gece-gündüz demeden bu büyük deprem felaketinin açtığı yaraları sarmak için tüm gücüyle ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli şekilde gayretlerini aralıksız sürdürmektedir. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez." diye konuştu.

Akar, askeri güçlerin depremin hemen ardından harekete geçtiğini vurgulayarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ilk andan itibaren bu acıyı hafifletmek ve vatandaşımıza yardım etmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Mehmetçik terörle mücadele ve hudut güvenliğinde olduğu gibi ilk andan itibaren depremle mücadelede de yapılması gereken ne varsa yaptı ve yapmaya devam ediyor." dedi.

Depremzedelerden bazılarının TSK'ya ait sosyal tesislerde misafir edildiğinin altını çizen Akar, TSK’ya ait depolardan deprem bölgelerine akaryakıt desteği sağlandığını belirtti.

Akar ayrıca deprem bölgelerinden 18 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.