"Bakan Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna'ya gidecek"

"Bakan Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna'ya gidecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ve Ukrayna'ya gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından gündemi değerlendirdi. Üç gün süren Antalya Diplomasi Forumu'na 75 ayrı ülkeden, 17 devlet, hükümet başkanı, 80 bakan ve 39 uluslararası teşkilat temsilcisinin katıldığını hatırlatan Erdoğan, forumu 'Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada giderek artan gücünün cazibesinin en somut tezahürlerinden biri' olarak niteledi.

Foruma katılanlar arasında 200 civarında görüşme yapıldığını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:

"Her ne kadar somut bir neticeyle sonuçlanmamış olsa da diplomasi ve diyalog kapılarını açması bakımından çok önemliydi. Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak. Perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek. Kendisi her iki tarafla da yapacağı görüşmelerle ateşkesin ve barışın sağlanması yolundaki gayretlerimizi sürdürecektir."

Kaynak: Euronews

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum