Bakan Fidan: Irak ve Suriye'deki tüm PKK tesisleri meşru hedef

Bakan Fidan: Irak ve Suriye'deki tüm PKK tesisleri meşru hedef

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki saldırı sonrasında Suriye ve Irak'taki tüm PKK tesislerinin meşru hedef olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Ankara'da yaşanan saldırının ardından Suriye ve Irak'taki tüm PKK/YPG tesislerinin meşru hedef olduğunu belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Suriye'de eğitim gördüklerini ve buradan geldiklerini kaydeden Fidan şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Irak ve Suriye’de PKK ve YPG'ye ait olan bütün altyapı, üst yapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin ve istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK'lı YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Silahlı kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak ve böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine bir kez daha pişman olacaklar."

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.