Bakan Kurum: Yeni konutlar sağlam zemin üzerine yapılacak

Bakan Kurum: Yeni konutlar sağlam zemin üzerine yapılacak

Abdulkadir Selvi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la deprem bölgesindeki durumu inceledi ve yeni konutlar hakkında Kurum'dan bilgi aldı.

Bakan Kurum kalıcı konutların yeni yerlere mi yoksa yıkılan binaların oldukları bölgelere mi yapılacağı konusunda şunları aktardı:

"Yeni yerleşim alanlarını çalışıyoruz. Bölgeyi inceledim. İki gün önce Hatay’ı tamamladık, Maraş’ı tamamladık. Diğer yerleri de çalışıyoruz. Belediyelerimizin, milletvekillerimizin, sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin de fikirlerini alıyoruz. Teknik olarak en doğru yere, en doğru zemine, yerleşim yerinin fay hattına olan mesafesine bakmak suretiyle bu tespitleri yapıyoruz. Ardından zemin etütleri yapılacak. Onların bir kısmı da başlatıldı. En doğru yeri ve zemini bulmak ve şehrin büyüme öngörüsünü de gözetmek suretiyle proje çalışmaları başlatıldı."

Yeni konutların sadece sağlam zemin üzerine yapılacağını vurgulayan Bakan Kurum, "Şehirlerin ihtiyaçlarını gözeterek bu çalışmaları yürüteceğiz. Ama sağlam olmayan zemine yakın yerlere de konut yapmayacağız, yaptırmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın “1 yıl içerisinde bitireceğiz” sözü, milletimize yapılmış bir taahhüttür. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum