Batı Şeria'da bir İsrail askeri öldürüldü

Batı Şeria'da bir İsrail askeri öldürüldü

İsrail ordusunun Cenin'e yönelik düzenlediği baskınlarda 12 Filistinli hayatını kaybederken patlayıcı cihazların infilak ettirilmesi sonrası 1 İsrail askerinin öldüğü duyuruldu.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da 3 gün süren saldırılarının ardından Cenin kentinden çekildiğini açıkladı.

İsrail ordusunun Cenin'e düzenlediği hava ve kara saldırıları sonucu 12 Filistinli yaşamını yitirirken bölgede taraflar arasında meydana gelen çatışmada bir İsrail askerinin öldürüldüğü belirtildi.

İnsansız hava araçları, Apache tipi saldırı helikopterleri, orduya ait buldozerler ve bine aşkın asker ve 150 zırhlı araç ile Cenin'e operasyon gerçekleştiren İsrail ordusunun yıllar sonra bu denli geniş kapsamlı saldırılar düzenlemesi dikkat çekti.

İsrail'in saldırıları neticesinde binalar, evler ve yollar büyük bir yıkıma uğradı.

İsrail ibadethaneleri de hedef aldı

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin saldırılarından yerleşim birimlerinin yanı sıra Ensar Cami ve bir kilisenin de zarar gördüğünü aktardı.

İsrail askerleri, Cenin Devlet Hastanesi ve İbn Sina Hastanesi'ne de baskın düzenlerken açtıkları ateş sonucu 3 Filistinli yaralandı.

Bölge kaynakları, çatışmalar sırasında İsrail ordusuna ait zırhlı araçların patlayıcı cihazlarla hedef alınması sonrası bir İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Öldürülen İsrail askerinin 23 yaşındaki Başçavuş David Yehuda Yitzhak olduğu öğrenildi.

542560.jpg

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, Cenin'deki operasyonun tek sefere mahsus olmadığını, gerektiği müddetçe Cenin'de askeri operasyon düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

"İsrail Cenin'de hedefine ulaşamadı"

El Cezire'de üst düzey siyasi analist olan Mervan Bişara, İsrail'in geri çekilmesi hakkında: "Açıkça görülüyor ki hedeflere ulaşılamadı. Aksi takdirde yeniden geri dönmekten bahsetmezlerdi" diye konuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum