Batı Şeria'da üç günde 2 İsrail askeri öldürüldü

Batı Şeria'da üç günde 2 İsrail askeri öldürüldü

İsrail işgalindeki Batı Şeria'da İsrail Maliye Bakanının da yaşadığı bir Yahudi yerleşimi yakınlarında bir İsrail askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Dün bir Filistinli tarafından öldürülen İsrail askerinin kimliği, Gitavi Tugayına bağlı 22 yaşındaki Başçavuş Shilo Yosef Amir olarak açıklandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki bir Yahudi yerleşimi yakınlarında araçlı saldırı sonrası İsrail askerleri ve güvenlik yetkilileri bölgeye intikal etti.

Açıklamada, bölgeye ulaşan İsrail askerlerinin denetleme amacıyla bir aracı durdurduğu, araçta bulunan Filistinlininse ateş açıp daha sonra kaçtığı belirtildi.

İsrail askerlerinin kovaladığı Filistinlinin daha sonra vurularak öldürüldüğü öğrenildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi, (Hamas) bir İsrail askerinin öldürüldüğü saldırının sorumluluğunu üstlenirken saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin 19 yaşındaki Ahmed Yasin Gaydan olduğunu açıkladı.

img-20230706-184811-831-640x400.jpg

Ahmed Yasin Geydan

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının saldırının gerçekleştiği Yahudi yerleşimi Kedumim'de yaşayan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'e seslendiği açıklamasında "El Kassam Tugayları neredeyse kapınızı çalıyordu." ifadeleri yer aldı.

Batı Şeria'nın Cenin kentinde geçtiğimiz günlerde bir İsrail askeri daha öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.