Birleşmiş Milletler 30 yıl sonra Karabağ'da

Birleşmiş Milletler 30 yıl sonra Karabağ'da

BM heyetinin öncelikli görevinin bölgedeki insani ihtiyaçları yerinde tespit etmek olacağı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, 30 yıllık aradan sonra bölgede yaşayan Ermenilerin önemli bir kısmının evlerini terk ettiği Dağlık Karabağ’a ulaştı.

BM heyetinin, en önemli görevi bölgedeki insani ihtiyaçları yerinde tespit etmek olacak.

Bu arada Fransa yaptığı açıklamada, Bakü’yü eleştirerek, Azerbaycan'ın BM heyetinin gelişini Dağlık Karabağ’da yaşayan Ermenilerin kitlesel göçünden sonra kabul etmesinden “üzüntü duyduğunu” bildirdi.

Azeri birliklerinin Dağlık Karabağ’da geçen hafta başlattığı saldırıların ardından bölgede yaşayan 120 bin Ermeni’den 100 bini bölgeyi terk ederek Ermenistan’a geçmişti. Çatışmalarda 600 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus basınından Interfax'ın aktardığına göre, Karabağ'da "çoğu memur, acil servis çalışanı, gönüllü, bazı özel ihtiyaçları olan ve ayrılmaya hazırlanan kişilerden oluşan" yaklaşık birkaç yüz kişi kaldı.

Ermenistan hükümeti yaptığı açıklamada Dağlık Karabağ’dan ayrılan 45 binden fazla kişinin devletin sağladığı konaklama merkezlerinde ağırlandığını bildirdi.

Kaynak: Euronews

wp.gif

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.